Praktijk van der Zijl

Bereikbaarheid
Praktijk van der Zijl 023 - 541 00 30

Spreekuur en huisbezoek op afspraak.

Nynke van der Zijl

Ervaring en achtergrond

Nynke van der Zijl
Na mijn studie geneeskunde (BIG nummer: 69065613201) aan de Vrije Universiteit Amsterdam ben ik gepromoveerd op diabetes mellitus type 2. Het huisartsenvak heeft mij altijd getrokken en ik ben dan ook na mijn promotie de huisartsopleiding gaan volgen. Vervolgens heb ik in een aantal praktijken waargenomen, zo ook in Medisch Centrum Te Cleeff. Dit beviel zo goed, dat ik met veel plezier per 1 januari 2019 de praktijk van Jos Beemster heb overgenomen.

Ik ben vooral een ‘coachende’ huisarts. Dit houdt in dat ik graag samen met de patiënt inventariseer wat het probleem of de klacht is, mijn kennis deel en we gezamenlijk kiezen voor de meest passende behandeling. Na mijn opleiding heb ik me gespecialiseerd in leefstijlgeneeskunde. Ik gebruik deze kennis graag in mijn praktijk en zie dagelijks wat een verandering van leefstijl voor positieve invloed kan uitoefenen op het welbevinden van mijn patiënten. Ik pas dit ook toe bij Keer Diabetes2 Om, een intensief leefstijlprogramma voor diabetespatiënten, waar ik naast mijn praktijk voor werk. Ik maak gebruik van complementaire geneeskunde volgens het principe van integrative medicine (dus alleen als het onderzocht, veilig en effectief is gebleken). In 2022 ben ik gestart met de opleiding Integrative Medicine.

Integrative Medicine rust op vier belangrijke pijlers:

Hanneke Molthof
In 2007 heb ik mijn studie geneeskunde afgerond en ben ik gestart met de tropenopleiding. Na diverse tropen ervaringen (suriname/Oeganda), ben ik met de chirurgie opleiding aan het VUmc begonnen. Ondanks deze zeer leervolle chirurgische periode heb ik uiteindelijk besloten mij te storten op het huisartsenvak. Sinds 2017 heb ik bij diverse huisartsen­praktijken gewerkt (waaronder MC te Cleeff).

In de praktijk werken drie huisartsen: Nynke van der Zijl, Britt Schouten (momenteel met zwangerschapsverlof) en Hanneke Molthof. Nynke werkt op woensdag, donderdag en vrijdag en Hanneke werkt op maandag, dinsdag en woensdag. We proberen zoveel mogelijk in de vakanties voor elkaar waar te nemen en anders iemand uit onze vaste invalgroep te vragen zodat de continuïteit gewaarborgd wordt.

Vanaf 1 maart zal Nynke een huisarts in opleiding begeleiden.