Praktijk van der Zijl

Bereikbaarheid
Praktijk van der Zijl 023 - 541 00 30

Spreekuur en huisbezoek op afspraak.

Nynke van der Zijl

Maarten Dekker

Ervaring en achtergrond

Nynke van der Zijl
Na mijn studie geneeskunde (BIG nummer: 69065613201) aan de Vrije Universiteit Amsterdam ben ik gepromoveerd op diabetes mellitus type 2. Het huisartsenvak heeft mij altijd getrokken en ik ben dan ook na mijn promotie de huisartsopleiding gaan volgen. Vervolgens heb ik in een aantal praktijken waargenomen, zo ook in Medisch Centrum Te Cleeff. Dit beviel zo goed, dat ik met veel plezier per 1 januari 2019 de praktijk van Jos Beemster heb overgenomen.

Ik ben vooral een ‘coachende’ huisarts. Dit houdt in dat ik graag samen met de patiënt inventariseer wat het probleem of de klacht is, mijn kennis deel en we gezamenlijk kiezen voor de meest passende behandeling. Na mijn opleiding heb ik me gespecialiseerd in leefstijlgeneeskunde. Ik gebruik deze kennis graag in mijn praktijk en zie dagelijks wat een verandering van leefstijl voor positieve invloed kan uitoefenen op het welbevinden van mijn patiënten. Ik pas dit ook toe bij Keer Diabetes2 Om, een intensief leefstijlprogramma voor diabetespatiënten, waar ik naast mijn praktijk voor werk. Ik maak gebruik van complementaire geneeskunde volgens het principe van integrative medicine (dus alleen als het onderzocht, veilig en effectief is gebleken). In 2022 ben ik gestart met de opleiding Integrative Medicine.

Integrative Medicine rust op vier belangrijke pijlers:

Maarten Dekker
Voordat ik huisarts werd heb ik als tropenarts in Zambia en Ethiopie gewerkt. Daardoor ben ik breed opgeleid en praktisch ingesteld. Ik ben geïnteresseerd in het verhaal achter de klacht en probeer om mijn begeleiding zo goed mogelijk af te stemmen op iemands persoonlijke situatie. Daarnaast doe ik samen met Hanneke de chirurgische ingreepjes. Mijn werkdagen zijn maandag en vrijdag.

Hanneke Molthof
In 2007 heb ik mijn studie geneeskunde afgerond en ben ik gestart met de tropenopleiding. Na diverse tropen ervaringen (suriname/Oeganda), ben ik met de chirurgie opleiding aan het VUmc begonnen. Ondanks deze zeer leervolle chirurgische periode heb ik uiteindelijk besloten mij te storten op het huisartsenvak. Sinds 2017 heb ik bij diverse huisartsen­praktijken gewerkt (waaronder MC te Cleeff), vervolgens ben ik 3 jaar in Nieuw

In de praktijk werken drie huisartsen: Nynke van der Zijl, Maarten Dekker en Hanneke Molthof. Nynke werkt op maandag, woensdag en donderdag; Maarten op maandag en vrijdag en Hanneke werkt op dinsdag en donderdag. We proberen zoveel mogelijk in de vakanties voor elkaar waar te nemen en anders iemand uit onze vaste invalgroep te vragen zodat de continuïteit gewaarborgd wordt.