Gezondheidsinfo

Hier treft u algemene gezondheidsinformatie, reizigersinformatie en vergoedingen zorgverzekeraars.

Algemene gezondheidsinformatie

In februari 2013 heeft de NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) de website Thuisarts.nl geïntroduceerd. Deze website bevat objectieve en actuele informatie over de meest voorkomende klachten. U kunt op deze website informatie inwinnen over uw klachten of nog eens nalezen wat een bepaalde diagnose inhoudt.

Reizigersinformatie

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering geeft de landelijke richtlijnen uit voor vaccinaties en preventie van malaria bij reizigers. Op deze site vindt u algemene informatie die bedoeld is voor reizigers.

Vergoedingen zorgverzekeraar

Patienten en huisartsen spreken tijdens de consulten steeds vaker over de vergoedingen van zorg door de zorgverzekeraar. Logisch gezien de steeds veranderende regels en het woud aan verzekeringsproducten. Maar ook lastig, want een huisarts heeft geen inzicht in de manier waarop patiënten verzekerd zijn. Bovendien wil de huisarts zijn tijd vooral besteden aan het leveren van goede zorg. Om patiënt en huisarts bij deze vragen te ondersteunen ontwikkelden LHV en NPCF ‘watzegtmijnpolis.nl’. Kijk voor meer informatie op http://www.watzegtmijnpolis.nl of bekijk de samenvatting hier.