Afwezigheid en vervanging Maarten Dekker

Beste dames en heren,

Namens praktijk Van der Zijl willen wij u graag informeren over het volgende.

Vaste collega huisarts Maarten Dekker zal van half december 2020 t/m eind juli 2021 door het Ministerie van VWS worden uitgezonden naar Curaçao om daar te werken in een kliniek voor ongedocumenteerde Venezolaanse asielzoekers. Vanuit zijn ervaring als tropenarts zal hij daar huisartsenzorg leveren, zwangerschapscontroles doen en meewerken aan de zorg voor patiënten die besmet zijn geraakt met het coronavirus.

Wij begrijpen dat dit voor de continuïteit van uw zorg lastig kan zijn. Daarom informeren wij u middels deze brief over de vaste vervangster, Emilie Lijten, die de spreekuren van Maarten zal overnemen. Emilie heeft al regelmatig als waarnemend huisarts bij ons in de praktijk gewerkt, zij kent de praktijk dus gelukkig al en wij zijn heel blij dat zij bereid is de komende maanden ons team te versterken.

Graag stelt zij zich in deze brief aan u voor:

Mijn naam is Emilie Lijten, en ik ben sinds een aantal jaar werkzaam als waarnemend huisarts in verschillende praktijken in en rond Haarlem. Ik vind het ontzettend leuk dat ik komend jaar voor een langere periode in huisartspraktijk Van der Zijl mag waarnemen.

Na mijn studie geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam, was voor mij duidelijk dat de huisartsgeneeskunde mijn vak is. Voor aanvang van de huisartsopleiding heb ik twee jaar gewerkt bij de afdeling chirurgie en spoedeisende hulp om mijn kennis te verbreden, en ik pas deze dan ook graag toe in de praktijk. Maar de huisartsenzorg is veel breder dan dat, en daarom vind ik dat ik de allermooiste baan heb die bestaat!

Sinds dit jaar woon ik in Bloemendaal met mijn man en dochter van 2, en wij genieten enorm van alles wat deze omgeving te bieden heeft.

Omdat het onze voorkeur heeft om met één vervangende arts samen te werken is er geschoven met de werkdagen van Nynke om dit mogelijk te maken. Nynke zal vanaf 14 december werken op maandag, dinsdag en woensdag, Emilie zal gaan werken op de maandag, donderdag en vrijdag. Uiteraard vindt er indien nodig onderling overleg plaats.

Wij hopen op uw begrip en wensen Emilie een goede start toe in de praktijk en zien Maarten graag weer terug per augustus.

Hartelijke groet, namens het hele team,


Nynke van der Zijl, huisarts


  • ± 1 minuut